Aflevering: Jyderup Fængsel (29. oktober 2021)​

​Danmarks første kvindefængsel, Jyderup Fængsel, blev indviet d. 11.10.2021.

Kriminalforsorgens direktør Ina Eliason var den første til at holde tale i anledningen. Justitsministeren Nick Hækkerup, Jyderup Fængsels institutionschef Ole Hansen og Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen indviede herefter det nye fængsel symbolsk ved at klippe båndet over til indgangen, og markerede en milepæl for kvinders mulighed for afsoning under forbedrede forhold.

Den 11.10.2021 afleverede Byggeselskabet PAULSEN A/S ligeledes byggeriet til en tilfreds bygherre. Entreprisen omfattede en renovering og ombygning af ca. 1.050 m2, samt opførelse af ca. 400 m2 nybyg, hvilket hermed kan klassificere Jyderup Fængsel som et ”hybridfængsel”.

Hybridfængslet har plads til 143 indsatte og afsonere fordelt på tre fængselsregimer i samme institution – 40 på lukkede pladser, 45 åbne pladser og 58 pladser i en arrestafdeling – hvoraf kvinder nu kan afsone under forbedrede vilkår med særligt fokus på sikkerhed og tryghed. Hvilket bl.a. omfatter forhold der forebygger muligheden for at indsatte udsættes for chikane og overgreb fra mandlige indsatte, samt at kvinders behov for at kunne bevare deres relationer til pårørende og familier også kan imødekommes.

Vi takker for et godt samarbejde med Direktoratet for Kriminalforsorgen, totalrådgiver og arkitekt Alex Poulsen Arkitekter A/S og ingeniørerne Viborg Ingeniørerne A/S, samt alle andre implicerede i omdannelsen af Jyderup Fængsel.

Hovedkontor​

Erhvervsvej 2A

8653 Them​

Att. COO Allan Ernstsen

45026988616

Regionskontor Jylland & Fyn

Erhvervsvej 2A

8653 Them

Att. Regionsdirektør Jesper Quist

Regionskontor Sjælland

Industrivej 3B

4632 Bjæverskov

Att. Sektionschef Torben Petersen